Strona: Wybór specjalności / Katedra Kompozytów Polimerowych - Politechnika Rzeszowska

Wybór specjalności

2021-04-23

Jeżeli jesteś Studentem IV semestru studiów I-go stopnia albo I semestru studiów II stopnia, ta oferta skierowana jest właśnie do Ciebie!

Oferujemy trzy specjalności: dla studentów I stopnia Przetwórstwo Tworzyw Polimerowych, Technologia Organiczna i Tworzywa Sztuczne, natomiast dla studentów II stopnia: Inżynieria Materiałów Polimerowych.

Studenci, którzy kończą nasze specjalności, oprócz toku edukacyjnego biorą również udział w licznych stażach
i praktykach. Realizują prace dyplomowe we współpracy z zakładami przemysłowymi, a także mają możliwość wykonywania prac naukowych w ramach  przeprowadzanych w naszej katedrze projektów badawczo-wdrożeniowych.

Studia to nie tylko nauka i egzaminy, to również wiele innych form działania, które mają na celu samokształcenie. Członkostwo w nowo utworzonym Kole Naukowym ,,PRzeTwórcy'', daje możliwość  udziału w licznych warsztatach, prezentacjach, stażach, a przede wszystkim to wspólna relizacja prac badawczych: nauka - przemysł!

Wybór specjalności odbywa się zgodnie z zasadami określonymi w  Zarządzeniu Nr 3 Dziekana Wydziału Chemicznego PRz z dnia 16 kwietnia 2020 r. w sprawie zatwierdzenia zasad i trybu wyboru specjalności na studiach I i II stopnia.

Wyboru specjalności należy dokonać wypełniając deklarację na stronie internetowej Wydziału. Deklaracja będzie aktywna w okresie od 4 do 8 maja 2021 r.

Zdalne spotkania ze studentami wybierającymi specjalność zostały zaplanowane na platformie MSTeams:

  • inżynieria chemiczna i procesowa, studia I stopnia 26 kwietnia 2021, godz. 12-13
  • technologia chemiczna, studia I stopnia 28 kwietnia 2021, godz. 17.30-18.30
  • technologia chemiczna, studia II stopnia 29 kwietnia 2021, godz. 15-16

Więcej informacji na temat specjalności możecie znaleźć w poniższych prezentacjach

Jeżeli macie pytania lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu: 177432508

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję